Workshop V

De Bepper balance methode

Liesbeth Bouwhuis

Iedereen heeft wel eens iets gemist of is iets kwijtgeraakt waaraan hij of zij gehecht was. Wat heeft het met je gedaan? Wat doet dat nu nog met je? Wat helpt jou om daar mee om te gaan?

Bij deze workshop gaan we aan de slag met een stukje hechting uit jouw eigen verleden. We doen dat met de Bepper Balance Methode.

Deze methode is ontwikkeld door Liesbeth Bouwhuis en laat de cliënt of deelnemers in eigen woorden of beelden, een probleem of situatie ontrafelen in onderdelen. De methode werkt met een houten bord waarop je cliënt de aspecten en weegt met gekleurde gems aan de hand van vragen die de professional stelt. Door het tastbare karakter en de visuele weergave van de innerlijke beleving die op het bord zichtbaar wordt werken hoofd, hart en (onder)buik samen. Met je verstand, gevoel en intuïtie werkt je op het bord of kleed. Daardoor bevordert de methode overzicht, inzicht en eigenaarschap bij de cliënt. Van het Bepper Bord is ook een grote versie die geschikt is om met groepjes of teams te werken, de Bepper Team-Kit.

In deze korte workshop gaan we aan de slag met de Bepper Team-Kit. We gaan op zoek naar overeenkomsten die we hebben als het gaat over missen waaraan we gehecht zijn.

De Bepper Balance Methode is een methode die je als professional kunt inzetten bij individuen, stellen, gezinnen, groepjes en teams. De methode helpt de cliënt zelf te ontdekken welke mogelijkheden hij of zij heeft om verbetering te brengen in dat waar behoefte aan is.
Uit onderzoek is gebleken dat de methode toegankelijk en effectief is voor kinderen (vanaf 7 jaar) en volwassenen.

Inhoud van deze workshop:

  • Korte introductie van de Bepper Balance Methode
  • Waaraan of aan wie was jij gehecht
  • Welke gevolgen had het gemis? Een overzicht van overeenkomsten.
  • Wat zie je? Wat voel je? Ontdek je iets op het Bepper kleed?
  • Ervaringen en tips m.b.v. grote Gems.
Locatie

Het cref congres wordt 

gehouden op de locatie van

Ruitersportvereniging Barneveld e.o.

Thorbeckelaan 133
3771 ED Barneveld